Ertat Gıda olarak, Manisa Alaşehir bölgesinin eşsiz topraklarında yetişen ve Ege’nin meşhur çekirdeksiz sultaniye cinsi üzüm bağlarından özenle toplanan salamura asma yaprakları ile sizlere en kaliteli ürünü sunuyoruz.
Doğallık ve Lezzetin Buluşma Noktası
Toplanan taze asma yapraklarımız, hiç bekletilmeden hijyenik koşullarda salamura işleminden geçirilir. Böylece, sofralarınızda hem doğallığı hem de enfes Ege aromalarını taşıyan, üstün kalitede yaprak sarma deneyimi yaşarsınız.
Coğrafi Tescilli Manisa Asma Yaprağı
Coğrafi işaretli Manisa Asma Yaprağı 1334 Tescil Numarası ile 07.02.2023 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Coğrafi işaretler kültürel değerlerin ve üreticilerin emeğinin korunması için önemli bir faktördür. Coğrafi işaret tescili ile ürünün kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak ürünlerin korunması sağlanır.
İlimizin hâkim çeşidi olan Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümünün Yaprağı, lezzetli tadı, ince damarsız yapısı ve kalitesinden dolayı taze ve salamuralık olarak iç ve dış piyasada oldukça tercih edilmektedir.
Manisa'nın zengin bir kültürel mirasa sahip olması, coğrafi konumunun uygunluğu ve elverişli iklim kuşağında bulunması, zengin bir coğrafi ürün potansiyeline sahip olmasını sağlamıştır. Ayrıca ürün çeşitliliği bakımından Türkiye'de önemli iller arasında yer almaktadır.
Manisa ilinde mevcut iklim koşulları ve mevsim düzenin sürekli değişmesinden dolayı asma yaprağının hasat dönemi nisan ayından başlayıp temmuz ayının sonuna kadar yapılmaktadır. Manisa Asma Yaprağı salamura yöntemiyle üretilmeye daha uygundur. Salamura yönteminde, asma yaprakları uygun polyester bidon, beton kaplar ve küpler içine demetler hâlinde dizilir. Yaprak demetleri arasına ince tuz serpilir. Baskısı yapılan kaplar üzerine yüzde 8-15 arasında tuz ve yüzde 1 oranında sitrik asit içeren salamura ilave edilir.
Manisa Asma Yaprağı, ince, az tüylü ve çoğunlukla dilimsiz, damarsız veya az damarlı, çok koyu olmayan yaprak yeşili rengindedir. Asma yaprağı hasat edildiği dönemin sıcak dönemde olmasından dolayı hasat edildikten sonra hemen işlenmesi yani salamura edilmesi gerekmektedir. Manisa Asma Yaprağı hasadı genellikle mayıs ve haziran aylarında gerçekleşir. Özellikle bu dönemde toplanması Manisa Asma Yaprağının fenolik madde özellikleri için oldukça önem taşımaktadır. Fakat ülkemizde ve Manisa ilinde mevcut iklim koşulları ve mevsim düzenin sürekli değişmesinden dolayı asma yaprağının hasat dönemi nisan ayından başlayıp temmuz ayının sonuna kadar yapılmaktadır.
Neden Ertat Gıda Salamura Asma Yaprak?
- Yerel Ürün: Alaşehir’in bereketli bağlarından direkt üretim
- Çekirdeksiz Sultaniye Cinsi: Ege’nin özel üzüm bağlarından, lezzet garantili yapraklar
- Hijyenik ve Doğru İşleme: Kalite kontrol süreçleriyle tazelik ve sağlık
- Yaygın Kullanım: Ev sofralarından lokantalara, restoranlardan catering hizmetlerine kadar geniş kullanım alanı
Lezzetli Yaprak Sarma İçin En Doğru Tercih
Sofralarınızda misafirlerinize sunacağınız enfes yaprak sarma tariflerinin başrol oyuncusu olarak ürünümüzü güvenle tercih edin. Lokanta ve restoranlar için toptan salamura yaprak ihtiyacınızda Ertat Gıda’nın kaliteli ürünleri, mutfağınızın vazgeçilmezi olacak.
Bayimiz Olarak Toptan Salamura Yaprak Siparişleriniz İçin
Ertat Gıda, Manisa Alaşehir bölgesi toptan salamura asma yaprak bayisi olarak siz müşterilerimize en taze ve verimli ürünleri en rekabetçi fiyatlarla sunuyor. Toptan alımlarınızda güvenilir ürün tedariği için hemen bizimle iletişime geçin!
Manisa toptan salamura yaprak ihtiyaçlarınızda Ertat Gıda ile kaliteyi ve lezzeti sofralarınıza taşıyın.